Община Каварна и фирма БалБок Инженеринг“ АД организират на 28.03.2023

...
Община Каварна и фирма БалБок Инженеринг“ АД организират на 28.03.2023
Коментари Харесай

Кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата организира Община Каварна

Община Каварна и компания „ БалБок Инженеринг “ АД провеждат на 28.03.2023 година (вторник) акция за събиране на рискови боклуци от семействата.

Мобилният сборен пункт ще работи от 10.00 до 16.00 часа на паркинга, ситуиран против Гостилница „ Стони “ в гр. Каварна.

Безвъзмездно ще се одобряват следните типове рискови боклуци, формирани от семействата:
Живак и живаксъдържащи уреди - живак, живачни термометри и други уреди съдържащи живак;Лакове и бояджийски материали – лакове, бои, политури, разтворители и разредители за багра, терпентин, лепила, мастила;Домакински препарати и химикали – почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна отбрана и битка с вредители, киселини, основи, реактиви, химикали;Празни опаковки, обозначени със знаците за опасност;Фармацевтични артикули – медикаменти с изминал период.
Изхвърлянето на рисковите битови боклуци в общия поток смесени боклуци основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата за боклуци, припомнят от Общината и приканват жителите да се възползват от предоставената опция и да се освободят от наличните си рискови битови боклуци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР