Община Карлово започва временен безплатен превоз на пътници по направления

...
Община Карлово започва временен безплатен превоз на пътници по направления
Коментари Харесай

Община Карлово с безплатен превоз по направленията на Хеброс бус

Община Карлово стартира краткотраен безвъзмезден транспорт на пасажери по посоки „ Карлово – Клисура “, „ Карлово – Войнягово “ и „ Карлово – Климент “, които до момента бяха обслужвани от пловдивския транспортьор „ Хеброс бус “. Решението е на Общинския съветще важи единствено замесец декември.

До тук се стигна откакто на 2 ноември транспортната компания уведоми общината, че от началото на декември стопира да извършва отговорностите си по контракта за транспорт на пасажери по цитираните посоки. Това може да провокира сериозен проблем, за което навреме с писма са известени министърът на превоза Христо Алексиев и регионалният шеф на област Пловдив – Ангел Стоев, разяснява от община Карлово. От там са упълномощили на вътрешен инспектор да извърши разбор на цената за дофинансиране на публичен автобусен транспорт. Същевременно текат договаряния с търговски сдружения, притежаващи лиценз за публичен превоз на пасажери, които да поемат транспорта по закритите от „ Хеброс бус “ посоки. Въпреки полаганите старания обаче досега не е реализирана договореност с частните превозвачи.

От общината напомнят, че с изключение на обезпечения от тях превоз, по направлението Клисура – Розино – Христо Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот и Карлово има жп-линия, по която всекидневно се правят пътнически транспорти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР