Община Хасково не предвижда промяна в размера на таксата за

...
Община Хасково не предвижда промяна в размера на таксата за
Коментари Харесай

Без увеличение на такса смет за 2024г. в Хасково

Община Хасково не планува смяна в размера на таксата за битови боклуци за 2024 година, излиза наяве от за разноските от таксата през идната година, която следва да бъде утвърдена от общинския съвет. е планувано за 5 декември, от 12 ч. в зала „ Хасково “.

За обезпечаване на дейностите по ръководство на битовите боклуци в план-сметката за 2024 година са планувани 15 150 080 лева Планираната събираемост е в размер на 12 404 100 лева

Предвижда се такса боклук за популацията на Хасково и местностите „ Кенана “, „ Куба “ и „ Туристическа хижа “ да остане 3.5 промила, а за парцелите в зона V – 2 промила. За жилищните парцели в селата таксата е в размер 5 промила, а за нежилищни парцели на предприятия – 13 промила.

При настоящата на територията на община Хасково система за събиране на боклуци точното отчитане на генерирания размер боклук от всяко домакинство или лице е допустимо единствено в случаите, когато те са единствен ползвател на съответните съдове за боклуци. Този способ е допустимо да бъде прилаган в случаите, когато съдовете за боклуци са лични за всяко домакинство, е записано в докладната на кмета Станислав Дечев.

Към сегашния миг на територията на общината са ситуирани и се обслужват: 1 454 контейнери вид „ Бобър “ с съдържимост 1,1 куб. м в града и 1 069 по селата, 2 173 кофи с размер 120 л., 692 съдове за пепел и 911 кошчета за боклуци, като същият брой съдове се планува да бъде непокътнат и през 2024 година
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР