Община Габрово кандидатства за закупуване на две соларни пейки, устройство

...
Община Габрово кандидатства за закупуване на две соларни пейки, устройство
Коментари Харесай

Община Габрово търси финансиране от НДЕФ за соларни пейки и чешма

Община Габрово кандидатства за закупуване на две слънчеви пейки, устройство за мониторинг на въздуха и създаване на чешма.

Стойността на плана е 49 998 лева със период за осъществяване от пет месеца.

Идеята планува „ умните “ пейки да бъдат инсталирани в два от най-посещаваните градски паркове – „ Колелото “ и „ Младост “. Те ще имат безоблачен панел, който ще създава сила за зареждане на мобилни устройства и за вградено осведомително табло.

До едната скамейка е планувано да има чешма „ фонтанка “ с дозатор, с цел да не се разхищава водата. В непосредственост до другата слънчева скамейка ще бъде инсталирано устройство за повсеместен мониторинг на въздуха. В Габрово действат няколко сходни станции, само че в квартал „ Младост “ все още липсва такава опция.

Ако планът получи утвърждение, ще се организира и обществено събитие, отдадено на Деня за битка с климатичните промени. Инициативата ще има за цел да осведоми габровци за рисковете от измененията в климата и опциите за справяне с тях.

Искането за финансиране e по стратегия „ Микропроекти за климата “ на Националния поверителен екофонд (НДЕФ). Подкрепата е ориентирана към дребни планове, допринасящи за понижаване излъчванията на парникови газове или акомодация към климатичните промени. Подборът е на конкурентен принцип.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР