Община Габрово кандидатства пред Министерството на културатаза средства за авариен

...
Община Габрово кандидатства пред Министерството на културатаза средства за авариен
Коментари Харесай

Община Габрово кандидатства за ремонт на покрива на Палаузовото училище

Община Габрово кандидатства пред Министерството на културатаза средства за спешен ремонт в бившето помощно учебно заведение „ Николай Палаузов “ в квартал „ Шести сектор “.

Покривът на постройката, която е монумент на културата, има потребност от незабавна реорганизация и подсилване.

Проектът е на стойност близо 180 000лева и се подава по процедурата за даване на целева финансова поддръжка в региона на консервацията и реставрацията на недвижимите културни полезности за 2023 година.

Искането за финансиране е стимулирано от положението на покрива все още, което специалисти дефинират като незадоволително. Основната задача на спешния ремонт е да се отстранят течовете. Заради влагата таванът е с голям брой пропадания, липсва хидроизолация, деформирано е подовото дюшеме и е повредена фасадата.

С плануваните възстановителни действия ще се усъвършенства положението на структурата и ще се предотвратят бъдещи вреди. От 2021 година постройката е предоставена за безплатно прилагане на Народно читалище „ Будителите 2017 “, а в този момент там репетира и оркестър „ Габрово “ поради ремонтите в Дома на културата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР