Община Елена спечели финансиране по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU

...
Община Елена спечели финансиране по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU
Коментари Харесай

Община Елена спечели 15 000 евро за безжичен интернет

Община Елена завоюва финансиране по самодейността на Европейския съюз WiFi4EU за създаване на безвъзмездна високоскоростна мрежа за безжичен интернет. Елена е измежду 115-те български общини, които съумяха да се класират за безвъзмездната помощ в конкуренцията, в която се състезаваха администрации от цяла Европа. Според данни на Европейската комисия раздаването на ваучерите се е решило още в първите 10 секунди от отварянето на състезанието, защото тогава са подадени повече от 4000 кандидатури, а броят на финансираните в този конкурс общини е 2800.

Община Елена ще получи ваучер на стойност 15 000 евро за създаване на безжичен интернет на публични места – паркове, площади, зали, библиотеки, музеи. Целта на плана е освен да има съгласуваност на обособените хора, само че и културен и исторически продан на информация. Всички регистрирани общини от Европейски Съюз ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в плана.

Безплатният интернет ще може да се употребява най-малко три години. До края на 2018 година се чака класираните за финансиране общини да подпишат съглашение с Европейската комисия за приемане на ваучерите. След това ще имат 18 месеца период да изберат инсталационна компания, която да построи определените точки за достъп на избраните от тях места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР