Община Девня ще отбележи Деня на лозарите и винарите с

...
Община Девня ще отбележи Деня на лозарите и винарите с
Коментари Харесай

Конкурс Най-добро домашно вино ще се проведе край Варна

Община Девня ще означи Деня на лозарите и винарите с конкурс " Най-добро домашно вино “. Той ще се организира на 14 февруари 2024 година, от 11:00, пред Музея на мозайките в град Девня, оповестиха от кметската администрация.

В състезанието могат да вземат присъединяване локални производители на виновност, направени от годишна продукция 2023 при домашни условия. Дегустационна комисия от експерти ще прави оценка виновността в следните категории: бяло вино, алено вино, розе, пелин.

За да вземат участие в конкуренцията, майсторите следва да дават по една бутилка вино от своето домашно вино за дегустациите. Заявки и проби за присъединяване ще се одобряват в националните читалища на територията на община Девня до 12 февруари: НЧ " Просвета “ в кв. Девня 1, НЧ " Отец Паисий “ в кв. Река Девня, НЧ " Съзнание “ в кв. Повеляново, НЧ " Христо Ботев “ в с. Кипра и НЧ " Васил Левски “ в с. Падина.

Важно е бутилката да НЕ Е НАДПИСАНА. При предаването на пробите по места всеки участник следва да заяви имената си, категорията, в която ще се състезава, и сорта грозде, от което е направено виното. Информацията ще бъде записана под номер, с който производителят ще се показва в състезанието. Победителите ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди.

Преди началото на празника ще бъде отслужен водосвет, а наред с състезанието за домашно вино Ви чакат доста музика за положително въодушевление, за което ще се погрижат самодейците от читалище " Отец Паисий “!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР