Община Дългопол бе домакин на първата работна среща на партньорите

...
Община Дългопол бе домакин на първата работна среща на партньорите
Коментари Харесай

Уникалният туристически проект DISCOVERY стартира във Варненско

Община Дългопол бе хазаин на първата работна среща на сътрудниците по план " Открий предишното, преживей сегашното в

Дългопол, Провадия и Долни чифлик: Интегриран маркетингов модел за реклама на туристическите услуги в отдалечени черноморски общини (DISCOVERY) ". Символичен хазаин на срещата бяха кмета на общината господин Георги Георгиев и заместник-кмета, госпожа Ганка Георгиева.

Проектът бе утвърден в границите на " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “ на Министерство на туризма и ще се извършва през цялата 2024 година от община Дългопол в партньорство с общините Провадия и Долни чифлик, Франга ООД - туроператор на полския пазар и Фрапорт Туин Стар - оператор на летища Варна и Бургас, научи Varna24.bg .

DISCOVERY е ориентиран към дребните черноморски общини, ситуирани към огромния туристически привлекателен център Варна да получат необятна известност и да се трансфорат в привлекателни дестинации за идващите туристи от Полша, а специфичен акцент ще бъде усилване на целогодишния туризъм по тези места. Подходът на плана цели да подкрепи повишение интереса на полските туристи за посещаване на местата от интегрираните туристически пакети на територията на трите общини, а от там и повишение на туристическата претовареност. Това ще докара до повишение имиджа на " Дестинация България “ като разпознаваема територия в интернационален проект.

На територията на трите общини съществува необработен капацитет за развиване на разнообразни форми на туризъм. Географското състояние, наличните естествени дадености в комбиниране с неповторимото културно завещание – старинни замъци, скални манастири, живи обичаи, традиции, гастрономия и други, разкриват капацитета за интегрирано развиване и създаване на

връзки сред тях и стимулиране на икономическото развиване в тези региони. Проектът предлага цялостна идея за маркетинг на новаторски туристически артикули в трите общини посредством интерактивна визуализация и необятна рекламна акция.

Проект DISCOVERY, създаден с техническата експертиза на екипа на Асоциация на Българските Черноморски Общини, публично започва на 1 януари 2024г. Общата сума на плана е 398 580 лева като Министерството на Туризма обезпечава 60% от финансирането, а останалите 40% се покриват от сътрудниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР