Община Чирпан осигури на близо 300 възрастни великденски пакетиНа Велики

...
Община Чирпан осигури на близо 300 възрастни великденски пакетиНа Велики
Коментари Харесай

На Велики четвъртък чирпански деца боядисваха яйца с кмета Ивайло Крачолов

Община Чирпан обезпечи на близо 300 възрастни великденски пакети

На Велики четвъртък кметът Ивайло Крачолов боядисва великденски яйца с децата от ДГ „Слънце“. Малките девойки и момчета демонстрираха своята съпричастност към идното Възкресение Христово и българските национални обичаи с тържествени ритуали и техники. Заедно с шефа на дирекцията по просвета и обучение Ангелина Паскалева той беседва с ръководителя Милена Димова и колектива на „Слънце“ за празничния календар и развиването на предучилищното обучение.

„Благодаря за великденската атмосфера и невероятното отношение, което възпитавате у децата към запазване на традициите. Възкресението ни учи да бъдем милосърдни и благородни, предизвиква ни да вършим положителни каузи, притегля към безконечните морални ценности“, сподели Крачолов след показаната великденска стратегия от малчуганите, които с боязън чакат светлия празник.

По-късно кметът се срещна с колектива на детска ясла „Д-р Иван Софкаров“, видя по какъв начин работи закупеното ново кухненско съоръжение и беседва с приготвящите детската храна. Предстои до края на мандата да се преоборудват и останалите кухни в детските заведения. В ОУ „Васил Левски“ е ситуирана кухнята-майка, в която се готви обедното хранене за чирпанските деца и възпитаници. По думите на кмета преоборудването е належащо, освен тъй като е от десетки години, а и с оглед да се понижат разноските на ел.енергия.

Община Чирпан обезпечи на близо 300 възрастни лица великденски пакети, включващи храни, обичайни за великденската софра. Доставянето на пакетите се извърши по домовете на потребителите на Домашен обществен патронаж. Тази седмица общинското управление провежда и разчистване на затворени храмове и църковни дворове, с цел да са приветливи за миряните, посещаващи християнските служби по Възкресение Христово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР