Община Бургас ще продължи и през новата година да предоставя

...
Община Бургас ще продължи и през новата година да предоставя
Коментари Харесай

Община Бургас ще осигурява топла храна на крайно нуждаещите се

Община Бургас ще продължи и през новата година да дава хранителна помощ на извънредно нуждаещи се свои поданици. Това стана допустимо, откакто локалната администрация приготви план по новата стратегия "Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 " на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.

Целта на новата стратегия е поддръжка за облекчаване на базовата потребност от храна на хората, които се нуждаят от обществена протекция в най-висока степен. Реалното й осъществяване ще стартира от 25 януари и ще продължи до 27 април. Хората, които ще могат да се възползват от услугата са:

- Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия - хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията;

- Лица, сложени под карантина - без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

- Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Желаещите да получават топъл обяд следва да подадат следните документи:

1. Заявление-декларация (по пример, Приложение 2);

2. Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация (по пример, Приложение 20).

Посочените документи могат да бъдат получени и подадени в Центъра за административно обслужване на жители /Деловодството/ на ул. "Александровска " № 26, всеки работен ден от 08:30 часа до 17:15 часа или да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Бургас - - Раздел "Социални действия " - Проекти и стратегии или на:

Желаещите да употребяват обществената услуга ще бъдат одобрявани от Дирекция "Социално подкрепяне " - Бургас, която ще изготви описи с хората, които дават отговор на посочените критерии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР