Община Бургас има готовност да настани бежанци в кризисния център

...
Община Бургас има готовност да настани бежанци в кризисния център
Коментари Харесай

Община Бургас е в готовност да настани бежанци в кризисни центрове и защитени жилища

Община Бургас има подготвеност да настани бежанци в спешния център в комплекс " Меден рудник ", както и в още няколко по-малки общински спешни центъра и предпазени жилища. Кризисният център в „ Меден рудник “ е изцяло подготвен да одобри първите си жители.

В пространствата има мебели, завивки, медикаменти от първа нужда, вода, хранителни артикули, дезинфектанти, маски и бързи проби за COVID-19, оповестиха от общинския пресцентър.

От там прибавиха, че Община Бургас има подготвеност да обезпечи места в детски градини на нуждаещи се фамилии, както и да спомага за съгласуваност на информацията сред компаниите и търсещите работа. Съдействие се оказва и за обезпечаване на превоз от граничните пунктове до Бургас.

Местната община ще провежда и занималня за деца от първи до седми клас в Центъра за поддръжка и личностно развиване. Телефонът за контакт е 0885 525 810. Пак там представители на кметството ще спомагат за приготовление на документи за банкет в детските градини и надлежно в учебните заведения на територията на общината.

Вече има декларирана подготвеност от доста бургазлии, локални организации и работодатели да оказват помощ на бежанците, осведомиха от пресцентъра на общината.

Общинските поликлиники са предизвестени и имат подготвеност да оказват здравна помощ при потребност на идващите в Бургас от Украйна жители.

Кметът Димитър Николов благодари на всички жители, които ежеминутно декларират готовността си за поддръжка на телефоните и имейлите на администрацията, както и във фейсбук страниците.

Общинските пунктове за събиране на хранителни артикули са на улица " Шейново " 24, зала " Бойчо Брънзов " в комплекс " Зорница ", зала " Никола Станчев " в комплекс " Меден рудник ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР