Община Благоевград спечели дело в Административен съд за финансова корекция

...
Община Благоевград спечели дело в Административен съд за финансова корекция
Коментари Харесай

АС отмени финансова корекция на МОСВ! Община Благоевград спечели дело за близо 400 000 лева

Община Благоевград завоюва дело в Административен съд за финансова промяна в размер на близо 400 000 лв. по плана за създаване на компостираща апаратура на новото хранилище за боклуци край благоевградското село Бучино.

Припомняме, че Министерство на околната среда и водите наложи финансовата глоба по план, стартирал през 2018 година, с претекст, че при провеждането на публичната поръчка са открити нарушавания, отнасящи се до критериите за асортимент, приложени към участниците в процедурата.

След като прегледа делото всъщност съдът реши, че финансовата промяна, наложена от Управляващ орган на ОПОС по план с название „ Изграждане на спомагателна инфраструктура /инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “, е неоснователна и незаконосъобразна.

Спестените близо 400 000 лв. ще се отразят позитивно на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за възстановяване на градската среда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР