Община Благоевград ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на

...
Община Благоевград ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на
Коментари Харесай

Договор за финансова помощ решава проблема с боклука в Благоевград

Община Благоевград ще получи безплатна финансова помощ в размер на 36 млн. лв.. Договор за нея бе подписан през днешния ден от кмета на града доктор Атанас Камбитов и министъра на околната среда Нено Димов в София.
Финансовият запас е предопределен за създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци. Документът бе парафиран и от кметовете на останалите чеитир общини, за които е предопределено депото: Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.
Целта на плана е да бъде понижено количеството на денопираните боклуци и да бъде насърчено преработването. Изграждането на анаеробната апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци е от изключителна екологична значителност за район Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.
" Благодарение на Министерство на околната среда и водите и Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година общините, включително и петте общини – Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, получиха опция да осъществят планове в региона на ръководството на отпадъците. " - разясняват от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР