Община Благоевград се самосезира и започна проверка във връзка с

...
Община Благоевград се самосезира и започна проверка във връзка с
Коментари Харесай

Започва провека след смъртта на сърни в благоевградския зоопарк

Община Благоевград се самосезира и стартира инспекция по отношение на открити мъртви животни на територията на зоопарка в Благоевград.

След сигнал на място са се отзовали чиновници на зоопарка и на общината, след което са били извикани екипи на ОД на МВР, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и сега се преглеждат. Образувано е досъдебно произвеждане.

По мотив информацията, която се появи в обществените мрежи от консуматор, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, фрагментите от видеонаблюдението демонстрират, че същата жена не е била в региона на зоопарка през вчерашния ден, заяви Българска телеграфна агенция.

Във връзка с изявления в обществените мрежи, в които се популяризира клип от мястото на случая с изказванието, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград прецизира, че имунизация на жителите на зоопарка не е била осъществявана. За страдание обаче това не трансформира обстоятелството, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Надяваме се причинителите на това действие да бъдат открити, като за задачата Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва цялостно подпомагане на способените органи, се споделя в известието на общината.

„ Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, осъществено е обезпаразитяване на всички жители в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено главно, след което те са върнати още веднъж там ", акцентира шефът на зоопарка Крум Попниколов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР