Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се

...
Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Прокуратурата да разследва 7-те положителни проби за COVID-19 в общината

Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се проверяват позитивните PCR проби, посочили предходната седмица, че седем общински чиновници са с COVID-19, довело до затварянето на общината за 4 дни.

Това разгласи на изключителна конференция кметът инж. Румен Томов, откакто повторните проби на същите чиновници в частна лаборатория са дали негативен резултат, оповестява БГНЕС.

Въпреки това чиновниците остават под 14-дневна карантина, разпоредена от РЗИ-Благоевград. Общо са изследвани 250 чиновници.

При новината, че основният проектант Васил Тинчев е инфектиран, са изследвани 75 души, от които двама с позитивен резултат. След това броят на изследваните се е нараснал с още 50 души, от които петима са открити като инфектирани.

„ Тогава взехме решение да бъдат изследвани всички чиновници на общината. РЗИ нямаха такава опция, по тази причина наехме една от най-големите лаборатории в страната “, сподели Томов.

Кметът добави, че този понеделник общината е платила разноските по скрийнинга на още 110 чиновници, чиито проби са взети от частната софийска лаборатория. Очакват се резултатите да бъде подготвени във вторник.

„ След първите проби хората претърпяха голям стрес “, показа Томов и сподели, че стотици хора са изпаднали в нервна рецесия.

Общината паралелно след първите 7 позитивни теста прави повтори такива – на 19 и 20 юни.

„ До момента е ясно, че 7-те души, с първичен позитивен резултат, са с още един негативен. Общината ще съобщи на Районната прокуратура всички резултати от тестванията на чиновниците си, с цел да бъде заведено следствие против незнаен причинител “, сподели кметът.

Томов съзря опит за операция на данните от резултатите за бойкот на работата на общината.

Кметът заяви, че общината ще бъде отворена за жители на 24 юни, сряда, в 8:30 ч., а не както бе оповестено на 25 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР