Община-Благоевград иска съдействието на КАТ за спиране от движение на

...
Община-Благоевград иска съдействието на КАТ за спиране от движение на
Коментари Харесай

КАТ спира от движение автомобили без платен данък?

Община-Благоевград желае съдействието на КАТ за прекъсване от придвижване на коли, чийто притежатели не са си платили налога.

Ако не са се издължили, те не могат да минат на Годишен механически обзор (ГТП). Ако обаче имат записка за ГТП, такава насилствена административна мярка по Закона за придвижване по пътищата може да се наложи, само че единствено при положение, че съответният автомобил има щета или промени на структурата, обясниха пътни служители на реда.

Направен е разбор в района, съгласно който част от техническите прегледи са правени фиктивно и има притежатели на коли, които си ги карат, без да заплащат налога, който влиза в общинската хазна, написа " Труд ".

Благоевградският кмет Илко Стоянов желае инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи и в случай че са налице събитията по закон, да се приключва регистрацията или да се стопират от придвижване коли на хора, които повече от година не са се издължили. Преди месец бяха тествани транспортни компании, които имат лиценз, само че дължат на общината 1 млн. лв.. За тях кметът също настоя да бъдат спрени служебно от КАТ и някогашната ДАИ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР