Община Асеновград проведе акция за засаждане на дървета. Кампанията бе инициирана

...
Община Асеновград проведе акция за засаждане на дървета.
Кампанията бе инициирана
Коментари Харесай

Община Асеновград проведе акция за засаждане на дървета

Община Асеновград организира акция за засаждане на дървета.

Кампанията бе инициирана от Отдел „ Екология и околна среда “ и се състоя взаимно с възпитаници от СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “, ПГ " Цар Иван Асен ІІ ", ПГ " Свети Патриарх Евтимий " и ПГ по ХВТ " Свети Димитрий Солунски " в града. Повода за осъществяване на самодейността е Международният ден на Земята, който обичайно се отбелязва на 22-ри април.

Началото на акцията бе обещано със засаждане на два броя дървета Кълбовидна каталпа - украсителен тип, подобаващ за градска среда. Общо засадените такива през днешния ден са 20. Местата, на които се осъществя концепцията, са няколко: пред и зад Туристическия информативен център (от двете страни на паметника на Николай Хайтов и край реката), както и в зеленото пространство наоколо до НЧ " Родолюбие “. Други пет броя липа ще бъдат засадени в квартал " Долни Воден ".

Целта на акцията е екологичен принос за Асеновград, както и образователен и обществен резултат за децата. Учениците, от своя страна, бяха доста въодушевени и щастливи, че ще допринесат за хубостта и чистия въздух в града, като засадят дръвчета. Младите хора приканиха всички жители да последват техния образец, оповестиха от Община Асеновград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР