Община Асеновград планира да извърши ремонт на стадион Шипка“ в

...
Община Асеновград планира да извърши ремонт на стадион Шипка“ в
Коментари Харесай

Предстои мащабен ремонт на стадиона в Асеновград

Община Асеновград възнамерява да извърши ремонт на стадион " Шипка “ в града. " Всички изказвания, популяризирани в общественото пространство, че спортният обект ще бъде продаден или застроен, с изменен статут или други сходни дейности, не дават отговор на истината. “ В това увери заместник-кметът инженер Стоян Димитров.

" Желанието на управлението на общината е стадион " Шипка “ да бъде непокътнат в цялостната му целокупност и да действа точно като спортно оборудване. Затова ще бъдат подхванати ограничения, с цел да може да се употребява по предопределение, доколкото е допустимо “, уточни Димитров.

Той напомни, че през миналия управнически мандат на сегашния кмет – лекар Христо Грудев – бе осъществен ремонт на пейките, санитарните възли, съблекалните за футболистите и още други действия. Освен това, община Асеновград отпуска немалка сума на футболния клуб, с решение на Общинския съвет в града, за поддръжка на оборудването. И все още желанието на локалното управление е стадион " Шипка “ да бъде освежен и ремонтиран по този начин, че да стане привлекателно място за спорт и за наблюдение на футболни срещи.

" През последните 8 години на територията на обекта са построени 2 спомагателни уреди, които са по частна инвестиция - едното е футболно игрище, а другото – зала за тенис на корт. Категорично декларирам, че тази порочна процедура ще бъде прекъсната. На територията на стадион " Шипка “ няма да се позволява повече застрояване под каквато и да е форма “, съобщи заместник-кметът.

Той заяви, че се възнамерява осъществяване на ремонт на пейките в обекта. Ще бъдат отделени пари и за поправяне на съблекалните. Частично ще бъде възобновен и теренът на игрището. С съответни периоди за реализиране на проектите инженер Стоян Димитров не се ангажира, защото всяко едно деяние е предмет на социална поръчка.

" Знаете, че бе предоставен един план, надхвърлящ надалеч рамките на пространството, което разрешава обектът. В момента водим договаряния с компанията, изпълняваща проектирането. Налага се да прекратим контракта, тъй като поръчката не дава отговор на размера на възлагане. И парите, които се освободят – в размер на към 34 000 лв. - непосредствено считаме да вложим в изработката на седалки и възобновяване на спортното оборудване. Към момента стартираме процедура за избор на реализатор за ремонт на всички общински обекти на територията на цялата община “, посочи Димитров.

Той добави, че ремонтните действия на стадион " Шипка “ ще се извършат поетапно, според от ресурса, който община Асеновград може да отдели. Заместник-кметът изрази съжалението си, че много години в спортния обект не се е случвало нищо по този начин, че няма по какъв начин за няколко месеца да бъде възобновено всичко в естествената му форма. Планирано е ремонтните действия да започват от местата за сядане.

" Целта е да върнем назад хората да гледат спортните мероприятия и последователно да преминем към останалите неща. Същевременно и по едно и също време с това, не се отхвърляме от концепцията си при изхода на Асеновград в посока село Боянци да се построи подготвително спортно игрище и многофункционална спортна зала. Смятаме, че общината е задоволително огромна и с много население, заради което е обикновено да има една или даже 2 такива спортни зали. Давам образец с община Перущица, която е близо 20 пъти по-малка от Асеновград, само че има разполага с такова оборудване “, изясни Димитров.

В умозаключение то уточни, че достъпът до стадион " Шипка “ по време на ремонтните действия няма да бъде лимитиран. След привършване на ремонта община Асеновград, футболният клуб, стопанисващ оборудването, и Общинският съвет в града ще обсъдят разновидности за възлагане на защита на обекта. За момента стадионът ще продължи да действа по същия метод, както е било до момента.

Община Асеновград има намерение да подаде сигнал в прокуратурата за обществено разпространение на погрешна информация из обществените мрежи по отношение на изказвания, че има желание за застрояване или разпродаване на земята, върху която е издигнат стадион " Шипка “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР