Община Асеновград кани своите жители на презентация, организирана от фирма

...
Община Асеновград кани своите жители на презентация, организирана от фирма
Коментари Харесай

Асеновградчани имат възможност да изразят мнението си по важна актуална тема

Община Асеновград кани своите поданици на презентация, проведена от компания " Грийн Салюшан " ( " GREEN SOLUTION " ) - Германия, за показване на капиталовото им желание за създаване на ветропарк в землищата на с. Добростан и с. Орешец. Фирмата е водеща в построяването на ветрогенераторни паркове за рандеман на електрическа енергия от възобновими енергийни източници.
 
От извършените диалози с управлението на община Асеновград излиза наяве, че компанията изявява предпочитание на предоставени от община Асеновград места в землището на селата Добростан и Орешец да направи инвестиция в размер на ……… Като настояването, от страна на общината, към вложителя е да подсигурят количества електрическа енергия за учебни заведения, детски градини и обществени институции.
 
По предварителните планове е належащо компанията да извърши предпроектни изследвания (замерване скоростта и интензитета на въздушните течения в границите на две години), след което ще бъдат създадени и формалните работни планове. Молим жителите, които демонстрират интерес, да заповядат на следващия ден - 10 ноември - от 16:30 часа в 601 зала в постройката на общината, с цел да чуят презентацията и да зададат своите въпроси към представители на компанията.
 
Община Асеновград смята, че това е положително начинание за намиране на различни източници на електрическа енергия, незамърсяващи околната среда и за подсигуряване на безвъзмездна електрическа енергия за учебни заведения, детски градини и обществени институции, на фона на непрестанно растящите цени на електрическата енергия, което води до усложнение, от страна на институциите, да покриват разноските си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР