Община Асеновград информира, че е извършен оглед на Спортна зала

...
Община Асеновград информира, че е извършен оглед на Спортна зала
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Асеновград: Течът в спортната зала не е заради некачествен ремонт

Община Асеновград осведоми, че е осъществен оглед на Спортна зала „ Асеновец “, след проливния дъжд и ураганния вятър , които минаха през града в късния следобяд през вчерашния ден. Обектът бе тестван от представители на компанията реализатор, направила ремонта, дружно със зам.-кмета инж. Стоян Димитров, във връзка със сигнали за протекло малко количество вода по стените .

„ Течът не е от покрива. Помним какво беше положението на залата, когато стартира ремонтът. От покрива изрично няма проблем. Течът е от дограмата. Тя е формирана от два съединени по средата детайла и укрепени с спомагателен профил. Вследствие на мощните пориви напразно и огромната повърхност на дограмата се получават деформации. Така, от процепите е проникнала дъждовна вода. В момента се прави проверка – със бликам се облива цялата дограма извън и няма установен различен проблем “, уточни след огледа инж. Димитров.

Пред медии той съобщи, че обектът е в гаранционен период . Ангажимент на изпълнителя е за своя сметка казусът да бъде отхвърлен оптимално бързо. За задачата ще бъде инсталирана спомагателна лайсна, която да защищити от бъдещи сходни обстановки . Този детайл ще затвори процепите и отсега нататък, при положение на ураганни и бурни ветрове и дъждове обстановката не би следвало да се повтаря.

„ Няма процедура да се слага подобен профил на дограмата и течът през процепите се е получил в резултат на мощния вятър, а не е вследствие на некачествено осъществяване или така наречен строителен недостатък. Откакто е завършил ремонтът, няколко пъти валя дъжд в Асеновград, само че не с такива интензитет, количество и вятър, при което не породиха проблеми “, сподели в умозаключение Стоян Димитров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР