Общи ВиК тръби наводниха два апартамента и търговски обекти в

...
Общи ВиК тръби наводниха два апартамента и търговски обекти в
Коментари Харесай

Патова ситуация! Общи ВиК тръби наводниха апартаменти в Кършияка, съседите нехаят

Общи ВиК тръби наводниха два жилището и търговски обекти в Кършияка. Вместо дружно да решат казуса обаче, живеещите в блока, които не са наранени, нехаят. Те изрично декларират на пострадалите да се оправят сами и даже намерено злорадстват.

„ Пълно безхаберие на живеещите във входа, подминават всичко, което не ги касае лично”, разяснява пред TrafficNews Стоян Атанасов, който е един от потърпевшите. Той описа, че тръбите в блока на ул. „ Зайчар” 2 са над 60 години. Многократно са се запушвали, само че преди към седмица казусът се задълбочил.

„ Вследствие на запушените канализационни тръби от общите елементи мощно се наводниха два жилището на първия етаж, оптика и аптека на партера”, изясни мъжът. В този миг той и брачната половинка му били в чужбина. Синът им отключил жилището и бил шокиран от гледката – подът бил залят с фекални води.



След случилото се е извършено Общо заседание на входа, само че въпросът с течовете не е подложен. Потърпевша е направила опит да изясни обстановката и да изиска подпомагане за решение на казуса. Тя обаче въобще не е изслушана от присъстващите с претекста, че това е частен въпрос и касае само пострадалите, които следва да го решат. Жената споделя, че е изумена от арогантното отношение на някои от съседите.

„ Помолихме персонално и посредством известия да се ограничи по опция малко използването на вода, само че стана тъкмо противоположното. Със лични средства ангажирахме майстори, които се пробваха ненапълно отчасти да се оправят, само че не съумяха. Мнението им бе, че старите тръби би трябвало да се сменят с нови. За това обаче е належащо единодушие на съсобствениците, а те са неотстъпчиви в нежеланието си”, изясни Атанасов.

Вече повече от седмица хората живеят върху отпадни води и се оправят без никакво подпомагане от никого. Невъзможно е да употребяват кухните си - печки, перални, съдомиялни.



„ Най-лошото е, че обстановката е патова и не се вижда никакъв излаз. Поразен съм от безразличието, безхаберието, бездушието, а на моменти и намерено зложелателство на живущите във входа. Материалните вреди ще ги оправим, а”човеците”?!”, пита риторично Атанасов.

Навръх Нова година в един от жилищата в същия блок избухна гърмеж. Причината за него бяха самоделни бомбички, които правили двама братя. Според пострадалите от наводнението и тогава никой от живеещите в постройката не е взел отношение.







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР