Общи листи на ПП и ДБ може да отключат братоубийствена

...
Общи листи на ПП и ДБ може да отключат братоубийствена
Коментари Харесай

Цецка Бачкова: Общи листи на ПП и ДБ може да отключат братоубийствена война

Общи листи на Политическа партия и Демократична България може да отключат братоубийствена война. Това мнение изрази Цецка Бачкова от ДСБ по въпроса за вероятно взаимно явяване на Политическа партия и Демократична България на избори.

" Първият от тях е реденето на листите. Демократична България е коалиция от три партии – това се е случвало мъчно и до момента. Вторият риск е традицията нашите гласоподаватели, десните, да гласоподават с преференции. Това отключва братоубийствена война и основава разграничителни линии за по-нататъшната работа на тази коалиция ", сподели Бачкова за техническите опасности, които вижда, пред БНР.

" Управленската коалиция не съумя да покаже предпочитание за промени и реализиране на тези промени. Имаше упоритости, само че не успяхме да забележим в каква посока ще вървят промените. ", разясни тя.

Би имало смисъл в това едно технократско държавно управление да задвижи тези промени, счита Бачкова.

" Едно държавно управление би могло да се легитимира само през съответна стратегия. "

Ако новият кабинет се състои от същите обединения, " мъчно може да се работи дълго време в подобен формат ", уточни Бачкова.

Според Бачкова огромна част от десните гласоподаватели се усещат непредставени в политиките на държавното управление, по тази причина и при тях се натрупва рецесия на съмнение, а дясното е разпокъсано от години.

" Много сложна беше тази коалиция. Не бих споделила, че имаше добра опция за съгласуваност на политиките с членовете и симпатизантите на партията. Широки формати на допитване до членовете и симпатизантите не са провеждани ", сподели още Цецка Бачкова в предаването " Преди всички ".

" Голяма част от гласоподавателите на ДСБ не са очаквали коалиция с Българска социалистическа партия. "

Цецка Бачкова не счита, че коалиция с ГЕРБ е допустима след предварителните избори.

" В дясното пространство има доста разочаровани гласоподаватели, които или гласоподават с омерзение за по-малкото зло, или не гласоподават. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР