Обществеността на Харманли се преклони пред паметта на Апостола на

...
Обществеността на Харманли се преклони пред паметта на Апостола на
Коментари Харесай

Харманли се преклони пред паметта на Апостола

Обществеността на Харманли се преклони пред паметта на Апостола на Свободата Васил Левски на днешната 145-та годишнина от гибелта му, оповестяват от общинския пресцентър.

Венци и цветя на паметника на великия българин на площад "Възраждане " са били поднесени от кмета на община Харманли Мария Киркова, ръководителя на Общинския съвет Иван Димитров, представители на политически партии, ръководители на учебни заведения и институции, както и от признателни жители.

"Левски завеща на почитателите си мощна религия и осъзнатост, че ориста на Родината е в личните им ръце, и че и те могат да бъдат като другите европейски нации. Нека постоянно помним посланието, което Апостола ни насочи посредством живота и делото си - да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на Родината ". Това е подчертала кметът Киркова в своето слово пред събралите се родолюбиви харманлийци.

Панихида в памет на Апостола на Свободата е била отслужена от архиерейския наместник отец Живко Петров и от отец Георги. С прочувствени стихове за Васил Левски, рецитал са изнесли възпитаници от НУ "Алеко Константинов ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР