Общественият транспорт в Кюстендил се възстановява след 30 години от

...
Общественият транспорт в Кюстендил се възстановява след 30 години от
Коментари Харесай

Възстановяват градския транспорт в Кюстендил 30 години след спирането му



Общественият превоз в Кюстендил се възвръща след 30 години от прекъсването му. Това е заложено в новата транспортна скица на общината, която ще се гласоподава от съветниците в сряда.

Сред локалните превозвачи се разяснява и концепцията за възобновяване на автобусната линия до Босилеград, Сърбия.

Новата транспортна скица планува и градски рейс до 12-хилядния ромски квартал " Изток ", който в този момент се обслужва от по този начин наречените " диви ", нерегламентирани, таксита, откакто до квартала не се движи градски рейс, сподели зам.-кметът по финансите на общината Надя Каратова.

" Затова има " сиви " таксита, тъй като няма градски превоз. За да отговорим на публичния интерес, можем да предприемем и други стъпки и в случай че локалните превозвачи решат, че не желаят да возят в града, ще измислим нещо друго. Например, можем да създадем лично общинско комерсиално сдружение, което да се занимава с градския превоз ".

Дали ще бъде пусната още веднъж и автобусната линия Кюстендил-Босилеград, която се изпълняваше най-активно и при Югоембаргото:

" Това е интернационална линия според българското законодателство. Ако някой транспортьор има желание да отвори такава линия, страната в лицето на Държавна организация " Автомобилна администрация " му утвърждава разписанието и той стартира да действа ", посочи  Надя Каратова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР