„Общественият транспорт има социални функции. На първо място за нас,

...
„Общественият транспорт има социални функции. На първо място за нас,
Коментари Харесай

Паргов: Контрольорите трябва да продават билети в градския транспорт


„ Общественият превоз има обществени функционалности. На първо място за нас, социалистите, е пасажерът, а не разходната част “, сподели още той. Паргов изясни, че Столична община е длъжна да обезпечи еднакъв достъп до публичен превоз и най-много правото на всеки да има опция да закупи нужния превозен документ, който той желае. По думите му по този начин ще се избегнат неприятни обстановки. По отношение на билет системата, която трябваше да проработи в края на 2020 година, той напомни, че тя коства 73 млн. лева, а досега са платени 14 млн. лева за нейното разработване.

Калоян Паргов сложи въпрос към някогашния шеф, а в този момент общински консултант от ГЕРБ, Христиан Петров и към настоящия шеф на Центъра за градска подвижност господин Дилчев за какво когато е сключван договорът, е пропуснато да се включи третия метродиаметър. По думите му е било ясно, че ще бъде построен в идващите години, а строителството му е било в ход. „ Надявам се, на идващото съвещание на Комисията по превоз, че и някогашният, и актуалният шеф на ЦГМ ще дадат съответен отговор кое наложи третият метродиаметър да е изключен от заданието “, сподели Паргов.

Той уточни, че това е повода за забавянето на билет системата, която ще стартира да действа най-вероятно през месец май. „ Много значим детайл е да се вземе решение дали таксуването ще бъде на километър или за време и кое е по-изгодно. Отговорността е на ЦГМ “, уточни водачът на Българска социалистическа партия - София.

„ Готова ли е Столична община да употребява подобен вид система? Има ли способени чиновници в ЦГМ и транспортната дирекция, които да се възползват от доста варианти, които дава тази система – набирането на информация, нейната обработка и взимането на съответни решения от изпълнителните органи на Общината “, попита ръководителят на групата на социалистите в СОС, тъй като по думите му тази система генерира доста данни.

Калоян Паргов напомни, че има Комитет за наблюдаване, само че той не се е събирал. Според него ръководещото болшинство би трябвало да отговори за какво не се е събирал, ще се събере ли в този момент, ще се осъвремени ли членският състав на този Комитет по осъществяването и внедряването на системата и ще има ли комитет за ръководство на тази система, в който да влязат специалисти и общински съветници от разнообразни политически сили. „ За да може се избегне генерирането на напрежение като настоящето “, уточни Калоян Паргов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР