Общественикът и историк Емил Соколов написа анализ в социалната мрежа

...
Общественикът и историк Емил Соколов написа анализ в социалната мрежа
Коментари Харесай

Емил Соколов: Новият Пакт за миграцията въвежда „задължителна солидарност“ с държавите, подложени на засилен натиск

Общественикът и историк Емил Соколов написа разбор в обществената мрежа Фейсбук за новия Пакт за миграцията , който бе признат през декември 2023 година. Той е безапелационен, че с него България няма да одобри повече мигранти . Точно противоположното. Публикуваме разбора на Емил Соколов без редакторска интервенция:

„ Новият Пакт за миграцията, подписан декември 2023-та, вкарва по този начин наречената „ наложителна взаимност “ с страните, подложени на засилен миграционен напън. Останалите би трябвало да избират по какъв начин да им оказват помощ – или като одобряват мигранти, или като заплащат финансови обезщетения, с цел да не одобряват. Това трансформира напълно предходната система, въведена от Дъблинското съглашение.

Какво значи това?

– Означава ли, че ще приемем хиляди мигранти и бежанци, без никой да ни пита? Не, значи тъкмо противоположното.
– Означава също, че Корнелия, Тошко, Слави и Копейката лъжат необмислено. Всъщност, не лъжат, а всяват боязън. Създават суматоха. Дезинформират, с цел да объркат хората и да ги създадат по-податливи към операции.
– Българска социалистическа партия не стопират да громят прословутото Дъблинското съглашение. Спомня ли си някой, че то беше подписано 2013-та, когато министър председател беше кой – Пламен Орешарски от Българска социалистическа партия.

Ясно е, че популизмът продава. Но даже популизмът има някакви граници.

Не, България няма да стане бежански център, няма да дойдат хиляди мигранти, както стана ясно от първия абзац.

Още един факт – България е член на Шенген. Въпрос на време е да ни одобряват и по суша.

12 години ни се обясняваше, че боядисваме една ограда и сме в Шенген. Това беше неистина. Истината е, че за няколко месеца се приближихме по-близко до Европа. Който желае да показа това като неуспех, просто лъже. България реализира триумф с Шенген и това е добра вест за страната ни. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР