Обществената поръчка за покупка на близо 300 джипа за МВР,

...
Обществената поръчка за покупка на близо 300 джипа за МВР,
Коментари Харесай

Чия е издънката с джиповете за МВР? Борисов и Радев в нов конфликт

Обществената поръчка за покупка на близо 300 джипа за Министерство на вътрешните работи, поради която България би трябвало да възсатнови 6 млн. лева европейски пари, е напълно направена от второто и третото държавно управление на Бойко Борисов. Това се твърди в позиция на президентството. Тя идва часове, на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) към дело за търговия с въздействие. бе предявено предходната година към президентския консултант и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов. От държавното обвиняване не загатнаха името му, само че дадоха обещание детайлности скоро.

Съобщението на ОЛАФ за опорочената поръчка бе неотложно употребявано от ръководещите против президента Радев. Те настояват, че неговият консултант Узунов е забъркан в корупция, тъй като въпросната поръчка е извършена по времето, когато е бил длъжностен вътрешен министър в кабинета на Огнян Герджиков.

По дати

Обществената поръчка е оповестена на 2 март 2017 година По това време Узунов е отпред на Министерство на вътрешните работи, назначен от Радев, откакто вторият кабинет на Борисов подаде оставка. В позицията на президентството обаче се твърди, че процедурата е стартирана още през есента на 2016 г ., когато Министерство на вътрешните работи още се управлява от ГЕРБ. Не излиза наяве дали имат поради подготвителната работа по документите. Част от парите по поръчката са от съглашение с Европейската комисия за разпределяне на средства за справяне с мигрантския напън по българските граници.

Договорът с изпълнителя – компанията " Българска автомобилна промишленост " ЕАД на предприемача Гриша Ганчев, е подписан на 20 март 2018 година - т.е. година след оповестяването на поръчката и 10 месеца след началото на мандата на кабинета " Борисов 3 ". По това време министър е Валентин Радев. На контракта не стои неговият автограф, а този на шефа на дирекцията за публични поръчки в силовото ведомство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР