Обществената поръчка за основен ремонт на пътя между Гълъбово и

...
Обществената поръчка за основен ремонт на пътя между Гълъбово и
Коментари Харесай

Вицепремиерът Караджов: Тази седмица обявяваме търг за ремонт на пътя Гълъбово - Мъдрец

Обществената поръчка за главен ремонт на пътя сред Гълъбово и Мъдрец ще бъде оповестена до края на тази седмица. Очакваме до десети април да има определен реализатор на инженеринг – за планиране и строителство. Ремонтът би трябвало да стартира до края на април. Под този ангажимент се подписа вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов пред протестиращите поданици и кмета на село Обручище, които през днешния ден затвориха пътя за към час.

Министър Караджов отиде сутринта на петия за последните няколко години митинг на жителите на община Гълъбово. Хората още веднъж стачкуваха поради неприятното положение на пътя.

„ Когато видях по какъв начин наподобява по този начин нареченият път, първата ми мисъл беше: „ И аз да съм, и аз ще стачкувам. Затова пристигнах тук тази заран измежду вас. Всеки, който минава отсам, рискува здравето и живота си. А вие го вършиме всеки ден и по тази причина сте прави да протестирате. И да изисквате от властта, тъй като плащате налози “, обърна се към хората министър Караджов.

Вицепремиерът изясни, че до края на тази седмица ще бъде оповестена ускорена социална поръчка за главен ремонт на пътя по Закона за публичните поръчки. До 15 дни ще се събират предложения, след което оптимално бързо ще бъде определен реализатор, с цел да може в края на април да стартира действително ремонтът. До края на годината строителните работи би трябвало да са завършили, само че това зависи и от периода, който ще предложи изпълнителят, разясни министърът.

Поради очевидната неотложност на дейностите, които би трябвало да бъдат осъществени, ще бъдат извършени две ускорени открити процедури по реда на член 74, алинея 4 от Закон за обществените поръчки за избор на реализатори за инженеринг и за строителен контрол. Това е единственият закономерен метод да създадем главен ремонт на пътя, който е в окаяно положение, тъй като досега не са подхванати никакви дейности, изясни районният министър.

В плановете на контракти за осъществяване на поръчките, с цел да се обезпечи неотложно осъществяване и оптимално къс интервал на ремонтните действия, в сходство с настоящата нормативна уредба ще се планува и опцията по член 148, алинея 6 от Закон за устройство на територията. Според наредбата при бедствени и спешни обстановки позволения за градеж по изключение могат да се издават по частични работни планове. Строителните бумаги могат да се комплектуват и по време на осъществяването на неотложните възстановителни работи или след осъществяването им.

Парите за ремонта на 15-километровата права сред Гълъбово и Мъдрец ще бъдат обезпечени от буфер в бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ", който за пръв път е в толкоз огромен размер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР