Обществената подкрепа за легализацията на канабиса в Германия леко се

...
Обществената подкрепа за легализацията на канабиса в Германия леко се
Коментари Харесай

Подкрепата за легализацията на канабиса в Германия леко расте, според проучване

Обществената поддръжка за легализацията на канабиса в Германия леко се повишава, сочи ново изследване на " ЮГов " (YouGov), представено от ДПА.

Според изследването всеки втори пълновръстен немец гледа позитивно на легализирането на канабиса, като половината споделят, че са " по-скоро " или " напълно " за легализиране на използването му.

Одобрението леко се повишава по отношение на предходното изследване от май, когато позитивно настроени са били 47 на 100 от пълнолетните германци.

Проучването е извършено сред 11 и 15 август и в него са взели присъединяване 2387 пълнолетни германци. Бил им е заложен въпросът: " Подкрепяте или се противопоставяте на легализацията на канабиса в Германия? "

Около 40 на 100 са декларирали, че за " напълно " или " ненапълно " срещу, а 10 на 100 не са дали отговор или са за споделили, че нямат мнение.

Все отново 75 на 100 от интервюираните са декларирали, че е значимо легализацията на канабиса да бъде придружена от просветителни акции за рисковете от използването му, изключително за хората под 18 години. Според 68 на 100 от запитаните сходни акции би трябвало да предшестват легализацията.

Проектозаконът, утвърден през вчерашния ден от кабинета на Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, планува да бъде позволено притежаването на до 25 грама канабис и развъждането на до три растения за персонална приложимост. Той би трябвало да бъде разискван и признат от Бундестага, което ще стане след края на лятната му отпуска, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР