Обществената подкрепа за импийчмънт на президента Доналд Тръмп нараства стабилно

...
Обществената подкрепа за импийчмънт на президента Доналд Тръмп нараства стабилно
Коментари Харесай

Обществената подкрепа за импийчмът на Тръмп расте стабилно

Обществената поддръжка за импийчмънт на президента Доналд Тръмп нараства устойчиво през последните няколко седмици, до момента в който вървят чуванията по следствието в Конгреса на Съединени американски щати, които се излъчват по малкия екран. Според изследване на Reuters/Ipsos, извършено в понеделник и вторник, 47% от пълнолетните жители на Съединени американски щати считат, че Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен посредством импийчмънт, до момента в който 40% са на противоположното мнение.

Сравнен с предишни изследвания, този резултат демонстрира, че броят на американците, които желаят импийчмът на президента, от ден на ден надвишава броя на тези, които не желаят това.

На 13 ноември, преди началото на обществените чувания, чистата поддръжка за импийчмънта – т.е. разликата сред тези, които поддържат тази процедура против Тръмп и тези, които са срещу, е била три процентни пункта, по данни Reuters/Ipsos.

Разликата нараства до 4 пункта след първата седмица на чуванията и до 5 пункта при започване на втората седмица. Последното изследване сочи, че разликата към този момент е 7 пункта.

Разследването на Конгреса е фокусирано върху телефонен диалог от 25 юли, когато Тръмп желае от украинския президент Володимир Зеленски да проверява кандидат-президента на демократите Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън, както и върху дискредитираната тайна доктрина на Тръмп, че Украйна, а не Русия, се е намесила в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Формален мотив за настояването на Тръмп към Зеленски е това, че Хънтър Байдън е работил за малко в украинска енергийна компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР