Обществен съвет, избран от Общинския съвет на община Карлово на

...
Обществен съвет, избран от Общинския съвет на община Карлово на
Коментари Харесай

Старейшините в Карлово избраха Обществен съвет, който ще раз...

Обществен съвет, определен от Общинския съвет на община Карлово на изключително съвещание на 18 октомври, стартира работа по ръководство на даренията за подкрепяне потърпевшите от наводненията хора.

За ръководител на Обществения съвет бе определен заместник-кметът на общината Николай Цветков, за секретар – юристът Даниела Трифонова, в състава му влизат общинските съветници Иван Иванов и Семко Семков, основният експерт в отдел „ Координация и европейска интеграция “ в Областна администрация Пловдив – Ренета Бамбалова, шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Карлово – Надежда Сеизова, шефът на Първа капиталова банка, клон Карлово – Илия Ботев, кметовете на селата Богдан, Каравелово, Слатина, Христо Даново, Войнягово и Розино – Христо Иванов, Славка Червенкова, Петър Делков, Севдалин Янков, Тодор Танковски и Али Кичук, представителите на популацията от потърпевшите села - Дарина Тодорова и Петьо Стоянов от Богдан, Албена Бонева и Георги Нешев от Каравелово, Минчо Вълчев и Милена Лучева от Слатина, Радостина Рачева от Христо Даново и Минчо Табанлиев от Войнягово. Първото работно заседание на краткотрайно настоящия орган е планувано за през днешния ден, 19 октомври, от 17:30 часа.

Председателят на Общински съвет Доньо Тодоров, който внесе предлагането за Обществения съвет, акцентира, че той има за цел обезпечаване на неприкритост, правдивост и успеваемост при ръководство на събраните дарения.

„ Спазихме всички законови периоди за допитване до популацията и осъществяване на общи събрания в посочените обитаеми места. Даренията – и финансови, и материални, би трябвало да отидат при хората, които в действителност имат потребност от помощ. Трябва Общественият съвет да работи дейно, бързо и качествено, с цел да облекчим ситуацията на хората и обстановката в обитаемоте места. Очаквам на постоянното съвещание на Общинския съвет на 27 октомври да бъдат импортирани предложенията на Обществения съвет. “, сподели кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. Той напомни, че за поправки на инфраструктурата, на пътища, улици, мостове и други, ще бъдат предоставени средства от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР