Общата стойност на предвидените проекти възлиза на над 2 млн.лв.

...
Общата стойност на предвидените проекти възлиза на над 2 млн.лв.
Коментари Харесай

Строят нови спортни площадки и физкултурни салони в три училища в Несебърско

Общата стойност на плануваните планове възлиза на над 2 млн.лв.

Три образователни заведения от Община Несебър са утвърдени за финансиране по  „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 – 2026 година “ на Министерството на образованието и науката.

Одобрени са следните планове:

Изграждане на физкултурен салон в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с. Гюльовца, общ. Несебър.

Одобрено финансиране от програмата 926 600 лева, лично финансиране 33 600 лева

Предвижда се физкултурният салон да се построи като едноетажна сграда към съществуващото учебно заведение, обвързван с топла връзка към образователната постройка с РЗП – 374,59 кв.м. Физкултурния салон е с повърхност 161 кв.м и височина 5 м. Предвидени са  мъжка и женска съблекалня, към всяка от които ще има баня с по 4 кафези и умивалня с WC. Учителският кабинет е със независим хигиеничен възел и душ, проектирани са и две складови пространства за инвентар.

Изграждане на физкултурен салон в ОУ „ Г. С. Раковски “, с. Оризаре, общ. Несебър.

Одобрено финансиране от програмата 1 065 400 лева

Ще бъде издигнат нов физкултурен салон като едноетажна пристройка към съществуващата постройка на учебното заведение, обвързвана с топла връзка към нея, с РЗП  407,83 м. Физкултурния салон е с повърхност 160 кв.м и височина 5 м.  Достъпът от учебното заведение към физкултурния салон ще се реализира посредством закрит кулоар. Предвидени са мъжка и женска съблекалня, към всяка от които ще има баня с по 4 кафези и умивалня с WC. Учителският кабинет е със независим хигиеничен възел и душ, проектирани са и две складови пространства за инвентар.

Основен ремонт на спортна площадка в Обединено Училище „ Св. Св. Кирил и Методий “, гр. Обзор.

Одобрено финансиране от програмата 100 000 лева

Предвиден е главен ремонт на съществуваща площадка в двора на учебното заведение с повърхност 1008 кв.м. и цялостното й осъвременяване.

Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения ще финансира плановете в интервала 2024 – 2026 г.  Целта й е основаване на оптимални условия за осъществяване на образователните часове по физическо образование посредством рационализация на спортната база в учебните заведения. Това ще насърчи интензивността и здравословния метод на живот измежду подрастващите и ще разпространява физическото образование като част от образователния развой.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР