Общата линия на правителството беше зададена, разбира се, от президента

...
Общата линия на правителството беше зададена, разбира се, от президента
Коментари Харесай

Антон Кутев: Новите министри не са по-компетентни от нас, но имат парламентарната подкрепа

" Общата линия на държавното управление беше заложена, несъмнено, от президента (Румен Радев) в разнообразни формати. Той постоянно е давал решения и оферти, а не е бил безусловен. Общата линия се задаваше от президента, а другото зависеше съответно от министрите ". Така представителят на досегашната служебна власт Антон Кутев разказа работата на кабинета на Гълъб Донев. " Още от първия ден бяхме упреквани, че ще спрем евроинтеграцията, по какъв начин ще спрем придвижването към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, че няма да довършим интерконектора с Гърция. Факт е, че служебният кабинет направи повече за европейската интеграция на България, в сравнение с доста постоянни държавни управления преди този момент ", похвали се Кутев пред bTV.

Според него изказванието, че Радев посредством служебния кабинет е тласкал страната към Москва, е " тежка операция, безусловно погрешна ". " Най-важното, което се изискваше от нас, беше да диверсифицираме доставките на газ от Русия. Това направихме - интерконектора с Гърция, дълготрайните търгове за газ, договорите с Азербайджан, договорите с турската „ Боташ " и гръцките терминали. Не ни тормози проверка. Това е демокрацията ", сподели представителят на някогашния кабинет.

Кутев сподели, че не е правилно, че Радев не желае да има постоянно държавно управление. " Не считам, че е по този начин. Всички ние бяхме доста изморени най-после, аз на драго сърце излязох от офиса. По-важното е каква е разликата сред служебното и постоянното държавно управление? Няма разлика във връзка с морал. Трябва да има постоянно държавно управление. Те не са по-компетентни от нас, не могат да свършат повече, само че имат парламентарната поддръжка. Те ще срещнат големи политически проблеми ", добави Кутев. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че Румен Радев е " бащата на хаоса в страната ", само че Кутев не пожела да разяснява в детайлности. " Да си оправи хаоса в Българска социалистическа партия, след това да мисли за страната. Хаосът в Българска социалистическа партия ме ужасява ", сподели представителят на някогашната служебна власт, който е член на партията.

" В началото симпатизирах на " Продължаваме промяната ", само че видях една тежка непросветеност. Очаквах, че ще сложат зад себе си способени хора, които ще ги насочват. Проблемът е, че те не вършат тази разлика. За 7 месеца падна едно държавно управление, което можеше да изкара 4 години. Надявам се да са си научили урока. Ако са се научили да си вземат уроци от загубите и от грешките, може би ще имат бъдеще ", нападна той Политическа партия. Според него и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС са в слаба позиция. " Това е рецесия на партийната система и ще има провал на партийната система ", счита Антон Кутев. Относно готвените промени в Конституцията от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи той съобщи: " Тези хора не виждат и 2 часа напред в бъдещето. Едните ще бият президента, ще му вземат пълномощията. Ще е огромна неточност, в случай че посредством Конституцията лишават пълномощията на президента ", твърди Кутев, говорейки за службите.

Според него основният прокурор Иван Гешев трябваше да стартира от дълго време с дейностите си по " Барселонагейт ", изтеклите милиарди за автомагистралите и други " Искам правораздаване, а не вендета, а това наподобява доста повече на вендета, в сравнение с правораздаване ", съобщи Антон Кутев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР