Обсъждането на ротацията в момента и от медиите, според премиера

...
Обсъждането на ротацията в момента и от медиите, според премиера
Коментари Харесай

Николай Денков против промени в първоначалната сглобка

Обсъждането на ротацията сега и от медиите, съгласно премиера Николай Денков, отклонява вниманието от значимите тематики и работата , която би трябвало да се свърши. Има още два месеца и през тези два месеца страната би трябвало да работи вярно, съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Партийния дом.

Денков изясни, че диалозите за ротацията ще стартират от през днешния ден . Ще се сменят министри там, където има нужда, акцентира той и няколко пъти изясни, че ще се прави обзор на работата на министрите.

Дискусията по тази причина какъв ще е методът за ротацията ще е сред Денков и Габриел . След реализиране на консенсус сред тях двамата, ще се беседва и с партиите.

Денков посочи още, че концепцията Асен Василев да бъде включен като вицепремиер пристигнала от ГЕРБ. По тематиката е добпе да се пита групировката на Бойко Борисов, само че самият Денков въпреки и да няма срещу финансовият министър да стане вицепремиер, не утвърждава метод да се дават поръчки за смяна на първичния метод.

Премиерът отхвърли в началото да разяснява имена на министри. После обаче самият той заприказва за нападките и възможната промяна на военния министър Тодор Тагарев. Скандалът с поканените и непоканените на Богоявление дефинира като лекомислен.

Не единствено Тагарев обаче е бил обект на тежки офанзиви.

Според Денков министрите са подложени на сериозен напън, в това число и здравният министър Христо Хинков, който вечра разгласи, че ще се отдръпна при ротацията, защото не усеща поддръжка от парламентарните групи . Денков регистрира, че здравният министър приключил доста работа и даже и там, където има закъснение - например за Националната детска болница, това се дължало на утежняващи фактори.

Всеки един министър работи в доста сложна среда. Той има избрани забележки по избрани действия, само че всеки един министър може да остане в идващия кабинет, счита Денков.

Освен здравният министър Христо Хинков, никой различен не е заявил, че ще се отдръпна. Оплакали се, че било тежко, само че не се отказвали, сподели още министър председателят.

Престоят диалози кой ще застане отпред на Министерство на външните работи.

Също по този начин Денков към момента не е решил дали ще бъде вицепремиер или министър на образованието в ротационния кабинет на Мария Габриел. Това, от което се вълнува министър председателят, е да се извърши програмата на държавното управление до края на 2024 година

Денков уточни още, че изборът на нов ротационен ръководител на Народното събрание е напълно в пълномощията на Народното събрание. Така той не отговори на питане дали съпредседателят на ПП/ДБ Атанас Атанасов ще стане ръководител на Народното събрание вместо каквато беше първичната поръчка това да бъде Никола Минчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР