Обсъждаме Министерски съвет, представен от ПП-ДБ. Дали ще се представи

...
Обсъждаме Министерски съвет, представен от ПП-ДБ. Дали ще се представи
Коментари Харесай

Денков: ГЕРБ се опитва да прехвърли отговорността си върху ПП-ДБ

" Обсъждаме Министерски съвет, показан от ПП-ДБ. Дали ще се показа проектокабинет преди предлагането на първия мандат, не мога да отговоря, има настройка, че може да се върви към този вид. Опитваме се да намерим решение за кабинет със постоянна поддръжка, няма да разисквам имена. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ и няма да участваме в съдружно ръководство с ГЕРБ. Мандатоносителят се пробва да трансферира отговорността върху втория - ясно е за какво, тъй като задачата е доста сложна ", сподели Николай Денков пред Българска национална телевизия.

По думите му е явно, че е нужна поддръжката и на други парламентарни сили.

" Нормално е, когато тръгнем да приготвяме програмата във типа, в който ще я внесем в Народното събрание, да обсъдим с тези, от които чакаме поддръжка, какъв ще бъде форматът. Програмата ще бъде за 18 месеца. Малко пресилват сътрудниците от ГЕРБ обстановката, това е тяхно предложение да се работи по този метод. Опитваме се да изградим развой, който да даде резултат. Ако нещо може да се направи, е въз основата на доброжелателна полемика, в случай че някой ще слага ултиматуми, имат цялостната независимост да вършат всичко, което са решили ", добави Денков.

Според него има несъгласие - от една страна, ГЕРБ желаят да влязат в процеса, от друга, споделят " вие би трябвало да сте подготвени ".

" Няма по какъв начин по едно и също време и да бъдат част от процеса, и да слагат ултиматуми. Програмата ще бъде разисквана с специалисти. Процесът би трябвало да бъде квалифициран оптимално бързо, само че за сметка на качеството. Трябва да се опитаме в границите на до неделя, понеделник най-късно, да сме показали програмата и да създадем разискване ", добави Николай Денков.

Той акцентира, че ГЕРБ е политически конкурент на ПП-ДБ, само че в случай че ГЕРБ са виновни, ще бъде решена обща задача.

" Ясно е, че от двете страни няма доверие по отношение на другата, другите възможности могат да бъдат доста по-лоши - да отидем непосредствено на избори с сходен резултат или ние споделяме на ГЕРБ направете си държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, те могат да го създадат, в случай че желаят ", сподели още Николай Денков.
 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР