Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите. Това стана ясно

...
Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите. Това стана ясно
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: Обмисля се строга карантина за пенсионерите заради епидемията от COVID-19

Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на срещата при президента.

В нея вземат участие министър председателят Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маренов, както и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски..

„ Призовавам още един път всички да се отнасяме с схващане към напъните, които се поставят. От тях има ефект”, съобщи президентът.

„ Има смяна в съзнанието на хората, съблюдават се и обществена изолираност и обществена отдалеченост. Остава да решаваме и други значими, неотложни проблеми. Не сме били готови за рецесия от подобен мащаб, приказвам за персонални защитни средства, дезинфектанти”, сподели Радев.



Той разяснява, че е добре, че производството се пренастройка, само че регистрира, че лекари в София към момента нямат персонални защитни средства.

Румен Радев попита участниците в срещата и дали лекарите са инструктирани по какъв начин да работят в тази обстановка.

„ Предприемаме ограничения за наказване на лекарите, които отхвърлят да работят. Но първо би трябвало да ги осигурим”, сподели Радев.

Президентът прикани още да не се насажда боязън и суматоха в обществото в тази обстановка.

Румен Радев счита, че върви далавера с персоналните защитни средства и прикани жителите да подават сигнали за сходни случаи.

„ Паралелно със здравната рецесия, се развива и икономическа. Да не изпаднем в филантропична. Надявам се, че ще има действителни ограничения, господин министър председател. Знам, че нашите благоприятни условия са скромни. Надявам се един ден гладът да не победи страха”, сподели Радев.

Срещата е по самодейност на президента. По-рано Румен Радев организира и телефонен диалог с премиера Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР