Обсъжда се допустима разлика между най-ниската и най-високата заплата в

...
Обсъжда се допустима разлика между най-ниската и най-високата заплата в
Коментари Харесай

Хинов: Обсъжда се допустима разлика между най-ниската и най-високата заплата в държавните болници

Обсъжда се позволена разлика сред най-ниската и най-високата заплата в държавните лечебни заведения, а не „ таван “ на заплатите, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Христо Хинков.

 

Министърът участва на отбелязването на Деня на спасението, когато се отдава респект към медици, пожарникари, служители на реда и доброволци, изгубили живота си при спасяването на различен.

Още не сме решили по какъв начин ще се реши въпросът с огромната разлика в заплатите на медиците, добави той. Помолен да посочи въпроса за „ таван на заплатите “ в лечебните заведения, който по-рано през днешния ден той разяснява в медийното пространство, министър Хинков уточни, че не се приказва за „ таван “ на заплатите, а за „ таван “ в маржа сред най-ниската и най-високата заплата в лечебните заведения. По думите му „ таван “ на заплати не може да има. Предстои да се уточнят изчисленията, както и да се разиска тематиката с Българския лекарски съюз и със синдикатите, добави той.

Все още не е конкретизирано по какъв начин ще се разпределят спомагателните средства за незабавната помощ и за районните здравни инспекции, защото има разлика в категориите, сподели още министър Хинков. Преди дни, когато влезе в действие бюджетът за тази година, бяха предоставени спомагателни 30 млн.лв. за незабавна помощ и за районните здравни инспекции. Той уточни, че чака среща със синдикатите и изрази вяра нарастването на възнагражденията да влезе в действие от 1 август, когато влезе в действие новият бюджет.

Министър Хинков сподели още, че ще има осем лаборатории в София и в страната, в които ще се изследват пробите за съществуване на алкохол или опиати в кръвта. Коментарът му беше във връзка съществуването на дребен брой лаборатории, в които тези проби се изследват. По думите му опцията за осемте лаборатории е разискван и с министъра на вътрешните работи и има подготвеност за решение на казуса.

По отношение на напусналите педиатри от болничното заведение във Враца и затварянето на детското поделение министър Хинков сподели, че кметът на Враца го е уверил, че е убедил педиатрите да се върнат на работа. Това е доста огромен триумф, само че краткотраен, тъй като проблемите не са решени, следва да се вземат решение, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР