Обсъдихме взаимодействие в енергетиката - Украйна е готова да снабдява

...
Обсъдихме взаимодействие в енергетиката - Украйна е готова да снабдява
Коментари Харесай

Зеленски: Готови сме да снабдяваме България с електроенергия


Обсъдихме взаимоотношение в енергетиката - Украйна е подготвена да доставя България с електрическа енергия, да спомага за диверсификацията на газа през трансбалканския газопровод. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога на брифинг след диалози с българската делегация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4737
По време на диалога му с Кирил Петков са били разисквани опциите за ремонт на украинска военна техника в българските мощности, изясни още Зеленски. „ За нас е значимо качеството и периодите ”, акцентира президентът.

По думите на Зеленски българският министър председател не просто дава обещание, а в действителност оказва помощ на Украйна. „ Всяка страна оказва помощ с това, което може. Една страна може да има хиляди самолети и да не даде нито един. Друга може да няма, само че отново да откри метод да даде. България е измежду дружеските за Украйна страни. Тя може да оказва помощ с разнообразни стъпки – във връзка с глобите, ремонта на значима техника, участие в Евросъюза “, разяснява украинският президент.

" Ние усещаме, че целият живилизован свят през днешния ден е взаимен с Украйна, в това число и България. Украйна както в никакъв случай, има потребност от поддръжката на надеждните си другари, с цел да отстоява правото на живот на нашия народ. Тази битка не е единствено битка за Украйна, в този момент ние в Украйна пазиме полезностите на цяла Европа, на целия свят, свободата на целия европейски народ и тъкмо в този момент в Украйна се взема решение дали другите европейски нации ще могат да живеят свободно и демократично. " добави още Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР