Обсъдихме увеличаването на помощта за Украйна, особено на средствата за

...
Обсъдихме увеличаването на помощта за Украйна, особено на средствата за
Коментари Харесай

Столтенберг: Насърчен съм от очакванията Конгресът на САЩ да одоб...

Обсъдихме увеличението на помощта за Украйна, изключително на средствата за противовъздушна защита (ПВО), означи Столтенберг. Обстановката на бойното поле в Украйна е доста сложна, ясно чуваме апелите на украинците за повече помощ, посочи той. В отговор на въпрос генералният секретар сподели, че в Европа има под 100 системи за Противовъздушна отбрана, само че общо алиансът разполага с по-голям от този брой, главно в Съединени американски щати.

 

Премиерът Фиала от своя страна показа, че се надява новата помощ на Вашингтон за Украйна да бъде утвърдена от Конгреса до края на тази или през идната седмица. По думите му това очакване се основава на диалозите му в Съединени американски щати, откъдето преди малко се завръща. Фиала допусна, че през юни ще стартират доставките на половин милион снаряда, обезпечени по самодейност на Прага, в която вземат участие и други съдружници.

Европейците направиха за Украйна доста до момента, само че е належащо повече, разяснява на собствен ред министър председателят Фредериксен. Според нея част от европейските системи за Противовъздушна отбрана би трябвало да бъдат изпратени на украинската страна.

 

Министър-председателят Рюте пък означи нуждата съдружниците да създават повече средства за Противовъздушна отбрана. По неговите думи Украйна би трябвало да продължи да получава муниции и техника от запасите на страните от НАТО и да се купи в допълнение въоръжаване от международния пазар на отбранителни произведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР