Обсъдени бяха предизвикателствата пред бранша и възможностите за кандидатстване за

...
Обсъдени бяха предизвикателствата пред бранша и възможностите за кандидатстване за
Коментари Харесай

Пенчо Милков обсъди проблемите на шивашкия бранш с една от големите фирми в региона

Обсъдени бяха провокациите пред сектора и опциите за кандидатстване за финансиране през идващия програмен интервал

Кметът на Община РусеПенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова организираха работна среща с доктор Ахим Байерл и инж. Калинка Кирова от управлението на БТБ България АД. Те се срещнаха с главните провокации пред стилния отрасъл в Русе, измежду които е неналичието на млади и квалифицирани фрагменти.

„ Във компанията едвам 50% от чиновниците ни са шивачи, всички останали се занимават с изобретателни действия като технолози, моделиери, дизайнери и други “, показа доктор Байерл.

Той описа за опциите за импорт на работна ръка от други страни, в това число представители на българската диаспора оттатък родината, и акцентира, че в това отношение режимът в Румъния е доста по-облекчен.

„ Задържането на чиновниците и хората в града не е само въпрос на възнаграждение “, безапелационен бе кметът.

Той съобщи, че с цел да не напущат младите русенци родния си град, е належащо да се положат старания от страна на работодателите и по едно и също време с това локалната власт работи интензивно за подобряването на материалната и духовната среда.

На срещата се дискутираха и опциите за приемане на финансиране във връзка със старта на новия програмен интервал. Кметът обясни, че в него приоритет ще бъдат записаните субекти по Закона за индустриалните зони. Той прикани предприятията в Западна и Източна промишлена зона на Русе да се обединят, с цел да аплайват за финансиране за възстановяване на инфраструктурата към цеховете си, защото на общините не се разрешава да вършат сходни разноски.

Общинското управление напомни, че Областният информативен център ще продължава да работи и през идващите 2 години и негова съществена цел е да осведоми навреме предприятията за опциите за кандидатстване по стратегиите, съфинансирани от европейските структурни и капиталови фондове, за отворените процедури и изискванията, на които те и плановете им би трябвало да дават отговор.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР