Образувано е досъдебно производство след пожар в дома за възрастни

...
Образувано е досъдебно производство след пожар в дома за възрастни
Коментари Харесай

Има заподозрян за пожара в дома за възрастни във Варна, настанен е в психиатрията

Образувано е досъдебно произвеждане след пожар в дома за възрастни хора във Варна, има четирима умряли, двама са настанени в болница. Извършва се аутопсия на четирите тела.

Има обаче и обвинен, който е жител на дома, оповестиха през днешния ден на брифинг от прокуратурата.

Преместен е от различен дом в град Девня, който е закрит. В момента е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо положение. Мъжът е на 53 години. Иззети са записи от камерите.

Предполагаемата причина за пожара е човешка активност - погрешно боравене с открит огън вътре в стаята, само че не се изключват и останалите версии.

По-рано през днешния ден бе обявено, че четирима са починали в резултат на пожар в дома за възрастни " Св. Георги " в местността Сотира край Варна. Той е ситуиран покрай болница " Св. Марина ".

Загиналите са трима мъже - на възраст 70 година, 73 година и 88 година, както и една жена. Друга жена, която е била настанена в дома е в болница с заплаха за живота.

Пламъците тръгнали минути преди 3 часа през нощта от една от стаите на приземния етаж. Служители на дома са се пробвали да гасят с подръчни средства.

Евакуирани са двайсетима души и е осъществено отдимяване на постройката. В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията.

Това е следващ сходен случай у нас. В същия дом изгоряха още веднъж 4-ма души през предишния юли.
На 22 ноември пък 9-има възрастни изгоряха отново при пожар в старешки дом, и то още веднъж във Варненско - в село Рояк, община Дългопол.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР