Образувано е досъдебно производство по случая със замърсяването на река

...
Образувано е досъдебно производство по случая със замърсяването на река
Коментари Харесай

Образуваха дело за замърсяването на водите на река Девинска

Образувано е досъдебно произвеждане по случая със замърсяването на река Девинска. Това заяви окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов.

„ След като ни бяха уведомили, че има сходно приключване на субстанции, в резултат на които има измряла риба, е формирано досъдебно произвеждане. Има текстове от Наказателния кодекс, които дават отговор на сходни действия.

Лично аз разпоредих да се стартират дейности по следствието. Изпратен беше екип от ОДМВР – Смолян и са осъществени първичните дейности по следствието. Реагирали сме незабавно и работим по случая интензивно ", сподели още прокурор Симов.

Установено е, че предприятието за бутилиране на минерална вода е позволило приключване в реката на отпадъчни води от индустриалната активност и с битово-фекален темперамент. Според заключението на екоинспекторите, заустването е станало в миг на замяна на помпи, които изпомпват отпадните води към канализационната мрежа на града. Вместо в канализацията, сега на прекъсване на помпите, мръсните води се озовали в р. Девинска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР