Образувана е проверка и досъдебно производство за отвличане на детето,

...
Образувана е проверка и досъдебно производство за отвличане на детето,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Главният прокурор не е безконтролен

" Образувана е инспекция и досъдебно произвеждане за похищение на детето, само че не знаем дали то не е изчезнало ", това съобщи шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов пред Българска национална телевизия във връзка на търсеното в Перник 12-годишно дете с аутизъм.

Постигнахме доста триумфи при съответни следствия. Израснахме доста и кадрово, и административно. Разполагаме с извънредно съвременно съоръжение. Службата е най-хубавата конструкция за следствие в страната, съобщи той във връзка с настоящето положение на Националната следствена работа.

" В България работят към 430 следователи, които работят годишно по към 9000 каузи ", акцентира Сарафов.

" Това явно е тематика, която се постанова от полемика. Ние самите магистрати осъзнаваме, че би трябвало промяна ", съобщи той по отношени на правосъдната промяна у нас.

" Законите би трябвало да се изработят най-малко като чуят нашето мнение ", акцентира зам.-главният прокурор.

" Контрол от основния прокурор може да се търси от Висш съдебен съвет, ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Контрол има. Това са политически тези. Струва ми се, че несправедливо е демонизиран Иван Гешев ", съобщи Сарафов във връзка с фигурата на обвинител номер 1.

" Не е безотговорен основният прокурор ", безапелационен бе шефът на Следствието.

Той съобщи, че няма срещу да бъдат разследвани отводи на Прокуратурата да повдига обвинявания.

" Очаквах тази присъда. Тя не е изненада за мен. Иванчева е жертва на своята лична лакомия ", сподели Сарафов във връзка с окончателната присъда на някогашния кмет на регион " Младост ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР