Образователните брошури с гей двойки, които доведоха до скандал вчера,

...
Образователните брошури с гей двойки, които доведоха до скандал вчера,
Коментари Харесай

Д-р Бостанджиев: Безобразие, наказания за гей-брошурата в училищата

Образователните брошури с гей двойки, които доведоха до скандал през вчерашния ден, не са достигнали до деца и са попаднали простъпка в учебните заведения. Служителите, които са позволили разпространяването на материалите в учебните заведения, ще понесат наказване. Това споделиха от Министерството на здравеопаването и Министерството на образованието.
В Езиковата гимназия в Ямбол брошурата попада още през декември. По данни на Здравното министерство печатни материали са получили и в Монтана, Видин и Кърджали. Още през вчерашния ден здравният министър Кирил Ананиев дефинира случилото се като провокация.

„ Тези материали са само за разпространяване в кабинетите за анонимно и гратис консултиране, за таргетната група мъже, които вършат секс с мъже, те неса за разпространяване в учебните заведения в страната. Указанията са ясно дадени, работи се на терен с целевата уязвима група”, изясни пред bTV доктор Тонка Върлева, шеф, " Промоция и профилактика на заболявания и зависимости ", Министерство на здравеопазването.

Тя бе безапелационна, че това са здравно-образователни материали, не са показвани в часове на деца. Според нея осведомителната част е добра за предварителната защита от ХИВ и СПИН, само че снимковия материал е в действителност провокативен.

„ Любов без последици " е издадена за първи път преди повече от 10 години. Финансира се от Глобалния фонд на Организация на обединените нации. За последно е обновена през 2017-та. Целта ѝ е да запознае хомосексуалните мъже с рисковете от болести, излъчени по сексуален път.

От гражданска самодейност " Поход за фамилията " споделиха, че фотосите са с порнографско наличие, а надзор липсва.

„ Няма задоволителен надзор, виждаме увеличаващ се напън от страна на европейските институции и лобита да прокарват „ джендър” идеологията в училищата”, сподели Ивайло Тинчев, гражданска самодейност " Поход за фамилията.

Според него има целенасочени акции в тази посока. Детската душeвност е много лабилна към сходен жанр информация, тъй като в тази възраст се оформя мирогледът им.

Мисля, че за трети път ще би трябвало да го кажа през днешния ден – тази листовка не е направена за възпитаници. Това сподели от своя страна сексологът доктор Румен Бостанджиев. Затова и си коства да бъде направено следствие и да се обясни кой е направил това безсрамие, тъй като аз съм засегнат, добави той.

От 30 години цялостен един екип от експерти, в това число и с доктор Върлева работим в посока на стратегии, които приготвят младежите за фамилен живот и родителство – имаме един куп неща, които сме създали положителни в тази връзка и в този момент един сходен скандал, хвърля леке върху всичко, което вършим – с очевидната цел да се дискредитират всевъзможни действия в тази посока”, сподели още доктор Бостанджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР