Обрати в резултатите от изборите за районен кмет на София

...
Обрати в резултатите от изборите за районен кмет на София
Коментари Харесай

Обрат при районните кметове в София: Само Трайчо е избран на първи тур

Обрати в резултатите от изборите за областен кмет на София настъпват с напредването на обработката на изборните протоколи в ОИК - София.

При 65.04% обработени протоколи към 15 часа София има единствено един определен раойнен кмет на първи тур - това е досегашният областен кмет на " Средец " Трайчо Трайков от ПП-ДБ(Спаси София), който все още получава 54,06% поддръжка.

По-ранните данни посочваха, че още два региона имат определени претенденти на първи тур - " Триадица " и " Изгрев ". Резултатите на водачите там - Димитър Божилов и Делян Георгиев, обаче, спаднаха и все още са малко под 50%. Междувременно към бариерата от 50% се доближава и претендентът за кмет на " Панчарево " Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, която все още е с 47,71% поддръжка.

Всички претенденти, които имат под 50% ще отидат на балотаж в неделя против съперниците си, класирани на второ място.

Окончателните резултати занапред престоят след обработката на 100% от протоколите, тъй че до последния миг са вероятни разбърквания.

Ето какво демонстрират данните на ЦИК към 15 часа при 65.04% обработени протоколи в ОИК:

Район " Триадица "   

Настоящият кмет на регион " Триадица " Димитър Божилов от обединението ПП-ДБ(Спаси София) получава 49.45%. Втори е Себастиан Таджер от ГЕРБ-СДС с 13,42%.

Район " Красно село "

Кандидатът на ПП-ДБ(Спаси София) Цвета Николаева получава 34,93% поддръжка, а настоящият кмет Румен Русев от ГЕРБ е с 18,17 на 100.

Район " Люлин "

В регион " Люлин " балотажът наподобява неминуем и извънредно оспорван - претендентът за кмет на ГЕРБ-СДС Милко Младенов на този стадий получава 23,98%, а претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Георги Тодоров - 23,61%.

Район " Студентски "

В регион " Студентски " претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Еней Енчев е преди всичко с 31,38%. Втори е Петко Горанов с 20,23%.

Район " Подуяне "

В регион " Подуяне " лидер с 27,31% е претендентът на обединението ПП-ДБ(Спаси София) Кристиян Христов, втори е Петър Митев от ГЕРБ-СДС с 23,86%.

Район " Сердика "

В регион " Сердика " преди всичко е претендентът на обединението от ПП-ДБ(Спаси София) Момчил Даскалов с 28,01%. Втори е Тодор Кръстев от ГЕРБ с 25 %.

Район " Лозенец "

В регион " Лозенец " досегашният кмет Константин Павлов от ПП-ДБ(Спаси София) все още взема 41,30% от вота. Втора е Анжелина Тотева от ГЕРБ-СДС с 16,25%.

Район " Младост "

В регион " Младост " претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Ивайло Кукурин води в конкуренцията с 35,82%. Втори е Юлиян Пейчев от ГЕРБ-СДС с 16,57%.

Район " Панчарево "

В регион " Панчарево " Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС с получава 47,71% от вота, втора е Милена Алексиева от ПП-ДБ(Спаси София) с 16,34%.

Район " Възраждане "

В регион " Възраждане " с 35,76% води претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Станислав Илиев. Втори е кандидатът на ГЕРБ-СДС – Савина Савова с 23,82%.

Район " Овча купел "

В регион " Овча купел " водещ е претендентът за кмет от ПП-ДБ(Спаси София) Ангел Стефанов - 32,77%. Втори е Борислав Тодоров от ГЕРБ-СДС със 17,86%.

Район " Оборище "

В регион " Оборище " с 44,14% води претендентът за кмет на ПП-ДБ(Спаси София) Георги Кузмов. Втора е Йоана Драгнева от ГЕРБ-СДС със 17,40%.

Район " Красна поляна "

В регион " Красна поляна " претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Димитър Петров води с 26,62% и ще отиде на балотаж, където ще се изправи против претендента на Българска социалистическа партия Георги Миланов, който получава 21,17% все още.

Район " Витоша "

В регион " Витоша " резултатите претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Зарко Клинков получава 35,15% и отива на балотаж против претендента на ГЕРБ-СДС Теодор Петков, който е с 27,80% поддръжка.

Район Банкя

В регион " Банкя " водач е претендентът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков, който има 45,96%. Ако не премине 50%-ата преграда и се стигне до балотаж, към момента не е ясно против кого ще се изправи Рангел Марков. Кандидатът на ПП-ДБ(Спаси София) Георги Атанасов все още получава 19,55%, а Антон Бранков от " Възраждане " - 19,20%.

Район „ Слатина “

В регион " Слатина " досегашният кмет от ПП-ДБ(Спаси София) Георги Илиев, също е водач в класирането с 45,50%. Борислав Борисов от ГЕРБ-СДС е на второ място с 14,06%, следван компактно от Иво Атанасов от Българска социалистическа партия с 12,95%

Район " Надежда "
В регион " Надежда " води претендентът за кмет на ГЕРБ-СДС Димитър Димов с 32,84%. Втори е Румен Димитров от ПП-ДБ-СС с 22,59%.

Район " Илинден "

В регион " Илинден " Емил Бранчевски, претендент за кмет от ПП-ДБ(Спаси София), води с 29%. Втори е Иван Божилов от ГЕРБ-СДС с 27,41%.

Район " Изгрев "

В регион " Изгрев " претендентът на ПП-ДБ(Спаси София) Делян Георгиев получава 46,06% поддръжка все още, следван от претендента на ГЕРБ-СДС Диян Стаматов с 19,74%.

Район " Искър "

В регион " Искър " Ясен Русев от ПП-ДБ(Спаси София) получава 24,54%, Ивайло Цеков от ГЕРБ-СДС - 21,87%.

Район " Връбница "

В регион " Връбница " досегашният кмет Младен Младенов ГЕРБ-СДС води с 38,04% пред Румен Костадинов ПП-ДБ(Спаси София), който е с 20,42%. Венера Калева от Българска социалистическа партия 18,38%.

Район " Нови Искър "

Район " Нови Искър " претендентът за кмет Даниела Райчева от ГЕРБ-СДС води с 42,56%, а на второ място с 24,42% е самостоятелният претендент Владислав Владимиров.

Район " Кремиковци "

В регион " Кремиковци " Лилия Донкова от ПП-ДБ(Спаси София) води с 40,81%. Втори е Борис Петров от ГЕРБ-СДС с 29,81%.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР