Обръщам се към строителните фирми да предоставят под наем още

...
Обръщам се към строителните фирми да предоставят под наем още
Коментари Харесай

Държавата наема още строителна техника за разчистване в пострадалите села в Карловско

" Обръщам се към строителните компании да дават чартърен още техника с водачи за разчистването на най-тежко потърпевшите от наводнението села в Община Карлово. Необходима е освен тежка машинизация, само че и дребна техника, която да влезе в домовете на хората “. Това прикани регионалният шеф като посочи, че за задачата е обезпечено финансиране от страната. Той помоли строителните компании, които имат опция да се обадят на телефона на регионална администрация " Доброволци за Карлово “ - 0879 182 250, с цел да получат спомагателна информация за реда и изискванията за наемане.  

Търсят се незабавно и транспортни компании, които да обезпечат ежедневното  транспортиране на 210 деца до учебните заведения в Карлово, заяви още регионалният шеф. Той акцентира, че началото на образователната година е под въпрос, тъй като нито една компания не е взела участие в процедурата, оповестена от общината. Нека искащите още веднъж да се свържат с телефона на регионална администрация за съгласуваност на доброволците и помощта от компаниите.  

Продължават възстановителните действия в най-тежко потърпевшите от наводнението села в Община Каравелово – Богдан, Каравелово и Слатина. 120  строителни машини работят на терен и разчистват улиците и вземат участие в  укрепването на речните корита.  

Продължават аварийните  работи за възобновяване на електрозахранването и водоподаването в засегнатите села като единствено в Слатина са отстранени изцяло.

В Каравелово на 100 от домовете и постройките има ток, като се изключи уличното осветяване. Причината е, че пороят е отнесъл стълбовете и за тяхното създаване е належащо време. В половината от селото към този момент има и вода, от ВиК-Пловдив твърдят, че до края на деня ще има и в останалата част.

В Богдан ток има в 70 на 100 от къщите, а в половината има вода. Уверенията и на двете сдружения е, че работят с усилени темпове, с цел да възстановят електрозахранването и водоподаването за цялото село. 

На този стадий водата се употребява единствено за разчистване. От РЗИ-Пловдив всеки ден взимат проби, само че към момента не е годна за пиянство и петте потърпевши села.  

" На този стадий има обезпечена минерална вода, само че тя е на изчерпване, по тази причина всяка помощ от бутилиращите компании, сдружения и жители е добре пристигнала “, акцентира регионалният шеф.

Извършена е стерилизация на улиците и всички обществени пространства и публични здания, а от през днешния ден стартира напръскване по домовете, с цел да не плъзнат болести. 

В разчистването на обитаемоте места през днешния ден още веднъж работят над 120 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и Военновъздушни сили. Като 40 работят в Каравелово, 20 в Слатина, 40 в Богдан и 20 военнослужещи са в запас за обезпечаване на разтоварителни действия на помощи, идващи от БЧК.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР