Оборудване от неустановен вид и количество е било откраднато от

...
Оборудване от неустановен вид и количество е било откраднато от
Коментари Харесай

Скандална издънка с летящата крепост на Путин за Деня на страшния съд

Оборудване от непостоянен тип и количество е било откраднато от борда на Ил-80 на летището "Таганрог-Южный " в съветската Ростовска област. Машината е един от четирите въздушни командни пунктове, известни като самолети за Деня на страшния съд.

Построени са в края на 80-те години въз основата на Ил-86, с цел да обезпечат стратегически летящи замъци за президента и висшите съветски военни при положение на нуклеарен удар.

Обраният аероплан бил предаден на експерти от Въздушно-космическите сили на Русия през лятото на 2019 година за рационализация в Таганрогския авиационно научно-технически комплекс. Ремонтът трябвало да завърши за две години.

Самолетът бил доставен на летище "Таганрог-Южный " за следващите планови модификации за удължение на ресурса. Началникът на отдела по авиационна сигурност обаче забелязал следи от отваряне на товарния люк на машината и уведомил полицията.

При инспекцията било открито, че от борда липсват 39 радиостанции, а други 5 са останали без платки.

Инженерът по употреба на въздушните съдове твърди, че при приемането на самолета всички принадлежности са били на местата си. Според осведомени обаче машината просто не разполага с толкоз доста електроника.

Полицията е разкрила пръстови отпечатъци по повърхността на люка на един от товарните отсеци. Крадците са оставили и следи от обувки. Води се следствие.

Понятието "самолет за Деня на страшния съд " е изковано в Щатите за обозначаване на въздушните командни пунктове, с които би трябвало да бъдат евакуирани управлението на страната и военното командване при нуклеарна офанзива. През октомври стана ясно, че Русия възнамерява да размени четирите си такива самолета Ил-80 с такива въз основата на Ил-96−400М.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР