Оборотът в търговията на дребно се увеличава с 0.9% през

...
Оборотът в търговията на дребно се увеличава с 0.9% през
Коментари Харесай

Оборотът в търговията на дребно расте с 5% за година

Оборотът в търговията на дребно се усилва с 0.9% през април по отношение на предходния месец, сочат данни на Национален статистически институт. На годишна база пък - по отношение на април 2017 година - растежът е с 5%.

Наблюдава по-значително покачване на оборота по отношение на предходния месец при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 6.0%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.7%, и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.2%.

Намаление е маркирано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 2.6%.

През април 2018 година в съпоставяне със същия месец на 2017 година оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.4%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 9.1%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - със 7.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4.9%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 3.3%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 3.1%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 4.3%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР