Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Тежки боеве в Донбас и Херсон, Зеленски призова за издръжливост пред настъпващата зима

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Тежки боеве не престават към основния за Донбас град Бахмут, където съветските сили се борят от шест месеца да реализират прогрес. Доклади в обществените медии допускат, че украинските сили напредват в интервенциите на източния бряг на река Днепър, против неотдавна освободения град Херсон. Руските сили също ускориха артилерийските офанзиви против региона на Херсон след изтеглянето си от западния бряг на Днепър.
Трибунал, като този в Нюрнберг
В Организация на обединените нации се популяризира проекторезолюция за арбитражен съд в жанр Нюрнберг, който да подведе Русия под отговорност за закононарушенията в Украйна. Има признаци, че съпротивата на Съединени американски щати против предлагането може да смекчи лобирането от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Международният углавен съд към този момент стартира следствие на военните закононарушения в Украйна, само че не може да преследва управлението на Кремъл за незаконна експанзия.
Зеленски прикани украинците да проявят устойчивост пред настъпващата зима
Украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение сънародниците си да проявят неизменност и устойчивост пред настъпващия леден сезон, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Врагът се надява да употребява зимата против нас: да направи студа и компликациите на зимата част от своя гнет “, сподели Зеленски нощес. „ Ние би трябвало да създадем всичко по силите си да оцелеем през тази зима, без значение какъв брой сурова е тя “, съобщи украинският президент. Русия има преимущество в ракетите и артилерията, сподели той, „ само че ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има: ние пазиме нашия дом и това ни дава най-голямата допустима мотивация “.

„ За да преживеем зимата, ние би трябвало да бъдем по-издръжливи и обединени от всеки път “, съобщи Зеленски и сподели, че украинският народ се бори за независимост и в отбрана на истината.

Повече от 500 украински обитаеми места останаха без електричество в неделя след седмици на съветски въздушни удари по електрическата мрежа, сподели чиновник на вътрешното министерство.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР