Обновеният браузър Vivaldi 6.1 започна да се представя за Microsoft

...
Обновеният браузър Vivaldi 6.1 започна да се представя за Microsoft
Коментари Харесай

Браузърът Vivaldi започна да се представя за Edge, за да получи достъп до Bing Chat

Обновеният браузър Vivaldi 6.1 стартира да се показва за Microsoft Edge при свързването с уеб-ресурси, употребявайки за това механизма Client Hints, с цел да даде на потребителите си достъп до системата за изкуствен интелект Bing Chat.

Microsoft предлага безпроблемен достъп до Bing Chat на потребителите на браузърите Гугъл Chrome и Microsoft Edge. Но когато се пробвате да употребявате тази услуга в предходни версии на Vivaldi, се демонстрира огромен изскачащ прозорец с молба да изтеглите Edge. Във Vivaldi 6.1 е изработен опит за заобикаляне на това ограничаване.

И трите браузъра са основани на плана с отворен код Chromium, само че на процедура доста запаси се отнасят с завладяно доверие към Chrome и неговите версии, а Microsoft има ясно желание към Edge в своите запаси. За да се отърват от това неразбирателство, от Vivaldi са решили да трансформират класическия идентификатор UserAgent, от време на време настоящ в ущърб на поверителността на потребителя, с механизъм за „ самодейно координиране на наличието “ (Proactive Content Negotiation) сред браузъра и сървъра, вследствие на което последният, при поискване, получава единствено минимална част от нужната информация посредством Client Hints.

„ Vivaldi с горделивост би желал да разгласи себе си като Vivaldi, само че настоящото положение на мрежата го затруднява “ – споделиха разработчиците на браузъра, изразявайки вяра, че Bing Chat към този момент ще бъде наличен за потребителите на настолния браузър и версията за Android. Въпреки че е невероятно да се каже сигурно. Microsoft също по този начин споделиха, че “с течение на времето “ ще отвори достъпа до Bing Chat за потребителите на други браузъри, само че компанията ще заяви за това настрана.

Въпреки че Internet Explorer към този момент е заровен, Microsoft наподобява продължава войната на браузърите – потребителите на Гугъл Chrome едвам неотдавна получиха достъп до Bing Chat. И Vivaldi в тази война просто попадна в кръстосания огън.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР